Register

Εξοπλισμός Γραφείου

Απαραίτητος σε ένα σύγχρονο Μελετητικό Τεχνικό Γραφείο είναι ο εξοπλισμός, τόσο σε Λογισμικό όσο και σε μηχανήματα.
Βασικά προγράμματα του γραφείου είναι τα προϊόντα της LHΛογισμικής:

 

lhLogismikii. Το Fespa 10 – Eurocodes - Static pushover analysis

Είναι ένα πρόγραμμα υπολογισμού και σχεδίασης δομικών έργων τόσο από Σκυρόδεμα όσο και από Δομικό Χάλυβα. Ο χωρικός φορέας επιλύεται με μητρωική μέθοδο, και ο αντισεισμικός υπολογισμός εφαρμόζει τη μέθοδο της φασματικής επαλληλίας ή της ισοδύναμης στατικής ανάλυσης. Ο σχεδιασμός ενός δομήματος με βάση τους Ευρωκώδικες μπορεί να δώσει σαν αποτέλεσμα ένα κτίριο  που είναι ασφαλέστερο στους σεισμούς, οικονομικότερο κατά την κατασκευή και λειτουργικότερο στην  χρήση απ’ ότι θα πετύχαινε κανένας σχεδιάζοντας το ίδιο κτίριο με βάση τους ελληνικούς κανονισμούς.

 

ii. Το FEPLA - Πρόγραμμα πεπερασμένων στοιχείων

Υπολογίζει με τη μέθοδο των Πεπερασμένων Στοιχείων πλάκες σε συνδυασμό με γραμμικά στοιχεία εσχάρας. Βρίσκει εφαρμογή στην διαστασιολόγηση πλακών ανωδομής και επίπεδες γενικές κοιτοστρώσεις επι ελαστικού εδάφους, με οπλισμούς πλάκας (χωρίς διακριτότητα σε δοκάρια). Το FEPLA συνδυάζει το στοιχείο τριγωνικής μορφής (Tric Εlement) και ένα ειδικό γραμμικό στοιχείο εσχάρας (Grid element). Η παρουσία του γραμμικού στοιχείου μαζί με τις επιφάνειες από τριγωνικά πεπερασμένα στοιχεία, χρησιμεύει: Στη σωστή έδραση πλακών ανωδομής επί δοκών και στη σωστή προσομοίωση των τοιχωμάτων υπογείου. Στη σωστή κατανομή των ροπών που προέρχονται από τα αντισεισμικά τοιχώματα ανωδομής, δηλαδή οι ροπές εκ των τοιχωμάτων διανέμονται μέσω της ακαμψίας των μελών της εσχάρας σε όλο το μήκος της επιφάνειας.

 

iii. ΤΕΚΤΩΝ 7 BMP

Στην εποχή μας, το ενδιαφέρον και οι αντιπαραθέσεις πάνω σε θέματα που αφορούν στην αρχιτεκτονική, είναι ένα φαινόμενο διαδεδομένο. Ο αρχιτέκτονας καλείται να αντεπεξέλθει σε νέες προκλήσεις που αφορούν στη δουλειά του και να πείσει, με σχέδια και εικόνες όχι με λόγια. Η ψηφιακή τεχνολογία αποτελεί τη λύση στις νέες ανάγκες του. Ο ΤΕΚΤΩΝ 7 αποτελεί ένα χαρισματικό πρόγραμμα ικανό να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου επαγγελματία. Είναι δημιούργημα της LH Λογισμικής, η οποία, έχοντας ανελλιπή ενημέρωση και μάθηση της τεχνογνωσίας, ειδικεύεται στην παραγωγή λογισμικού για μηχανικούς, από το 1979. To ΤΕΚΤΩΝ 7 κατέχει εξέχουσα θέση στο σύνολο των αρχιτεκτονικών προγραμμάτων διεθνώς, με βραβεία από τον εγχώριο και τον ξένο ειδικό τύπο. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια εξελίσσεται και σημειώνει χιλιάδες εγκαταστάσεις. Tα προγράμματα ΤΕΚΤΩΝ και FESPA μαζί συνθέτουν το ενιαίο αρχιτεκτονικό και στατικό πρόγραμμα MASTER. Η αρχιτεκτονική σχεδίαση γίνεται παράλληλα με τις επιλογές των διατομών του φέροντα οργανισμού κάτω από το ίδιο περιβάλλον. Αποδείχθηκε το καλύτερο "όπλο" μας στην ελαχιστοποίηση των σφαλμάτων σχεδίασης που εμφανίζονται συνήθως την ώρα της κατασκευής.

iv. Leica Disto™ D5

Το νέο αποστασιόμετρο Leica DISTO™ D5 σχεδιάστηκε με πολλές λειτουργίες και χαρακτηριστικά για την διευκόλυνση των μετρήσεων, ειδικά σε εργασίες εξωτερικών χώρων. Με ενσωματωμένο ψηφιακό Pointfinder, 4x μεγέθυνση και 2.4“ έγχρωμη οθόνη, καθιστά την εύρεση σημείων ακόμη και σε μεγάλες αποστάσεις, πολύ ευκολότερη. Η υψηλή ικανότητα ανάλυσης εξασφαλίζει μια καθαρή κρυστάλλινη εικόνα, επιτρέποντας την λήψη μετρήσεων ακόμη και σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας.Χάρη στο ενσωματωμένο κλισίμετρο, μπορούμε εύκολα και γρήγορα να μετρήσουμε κλίσεις  ± 45°.
Η ενσωματωμένη τεχνολογία μεγάλης εμβέλειας μας επιτρέπει τη μέτρηση μεγάλων αποστάσεων. Αποστάσεις από 100 m χωρίς φύλλο στόχου, έως και  200 m χρησιμοποιώντας ένα φύλλο στόχου.

 

Υπάρχουν και μία σειρά από προγράμματα που είναι απαραίτητα, όπως αμοιβές, θερμομόνωση κλπ...

Επίσης, τον εξοπλισμό ολοκληρώνουν τα απαραίτητα μηχανήματα, υπολογιστές, εκτυπωτές, σχεδιογράφος (plotter), κλπ, χωρίς τα οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα σύγχρονο Τεχνικό Γραφείο. Και ασφαλώς, τόσο τα προγράμματα όσο και τα μηχανήματα αναβαθμίζονται συνεχώς, στην προσπάθεια παρακολούθησης της εξέλιξης....

 
Copyright © 2024. Κατασκευή και Σχεδίαση Tserts.eu